Comisia REGI a adoptat poziţia eurodeputatului Victor Boştinaru privind Strategia UE – Marea Neagră
Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI) a adoptat săptămâna trecută, poziţia eurodeputatului Victor Boştinaru privind Strategia Uniunii Europene pentru Marea Neagră, poziţie care va fi înaintată Comisiei pentru Afaceri Externe a forului european. Eurodeputatul Victor Boştinaru a fost desemnat raportor pentru avizul Comisiei REGI în luna iulie a acestui an.
Adoptată cu o majoritate largă, poziţia se concentrează asupra importanţei Strategiei UE – Marea Neagră pentru o dezvoltare durabilă şi coordonată a regiunii, care a devenit extrem de relevantă pentru întreaga Uniune după aderarea României şi a Bulgariei în 2007.
„Mă bucur de faptul că poziţia a reuşit să câştige sprijinul deplin din partea tuturor grupurilor politice. Acest lucru demonstrează importanţa acestei Strategii, nu numai pentru regiunea Mării Negre, dar şi pentru Uniunea Europeană. Aşa cum am subliniat şi în proiectul de aviz, ceea ce eu consider vital pentru această strategie şi pentru eficacitatea sa este deplina implicare a tuturor ţărilor în cauză, indiferent dacă sunt sau nu membre ale Uniunii Europene. Doar sub această abordare se va putea ajunge la o dezvoltare coordonată şi durabilă” a declarat eurodeputatul Victor Boştinaru, membru al Comisiei REGI.
În conformitate cu poziţia adoptată, proiectele privind infrastructura de transport şi de energie ar trebui să fie negociate între toate ţările riverane Mării Negre cu scopul asigurării unei dezvoltări strategice. De asemenea, se subliniază şi importanţa acordării unei atenţii speciale consecinţelor unor accidente sau unor calamităţi, chiar în momentul conceperii proiectelor de infrastructură. Scopul stabilirii unui acord în această privinţă este acela de a facilita o reacţie promptă şi eficace la potenţialele dezastre.
După proiectul-pilot al Strategiei pentru regiunea Mării Baltice, prima strategie macro-regională a Uniunii Europene, aflată în prezent în implementare, precum şi Strategia pentru regiunea Dunării, pentru care se anticipează o adoptare în timpul preşedinţiei ungare a Consiliului, Strategia pentru regiunea Mării Negre va reprezenta o altă strategie macro-regională fundamentală, capabilă de a consolida dezvoltarea acestei regiuni într-o manieră coordonată şi sustenabilă.
Strategiile macro-regionale sunt strategiile elaborate pentru zonele funcţionale, cu probleme şi obiective comune, cu scopul unei dezvoltări durabile a acestor regiuni prin cooperarea între state şi regiuni implicate şi printr-o utilizare coordonată a tuturor fondurilor şi instrumentelor disponibile.
Bai europarlamentarule, se aude ca prin decembrie 89 , mai furai cate ceva ,nu erai chiar revolutionar, cica , vb lumea, ca l-ai lasat pe bobu fara vreo 6000 lei si un ceas scump….asa-i?
„În jurul orei 17.30 a venit la noi procurorul Dinu şi ne-a spus că are acasă un personaj foarte important şi că se teme să-l mai ţină acolo. Am mers şi l-am găsit în apartamentul lui pe Emil Bobu. Era un bătrânel speriat, căruia îi tremurau picioarele şi care îţi inspira milă. L-am luat şi l-am introdus în Casa de Cultură prin spate, pentru a nu fi linşat de mulţime. L-am băgat într-o cameră şi îmi aduc aminte că l-am păzit cu o coadă de mătură! Am sunat la televiziune şi am anunţat că Emil Bobu este la noi, dar au spus că nu pot face nimic. Apoi am apelat unitatea militară de la Boteni, de unde colonelul Suciu ne-a transmis: «Voi trimite un echipaj care va ridica coletul»”, ne-a declarat Victor Boştinaru. Poti citi intreaga poveste, asa cum s-a intamplat atunci, aici: http://www.adevarul.ro/societate/dupa_20_de_ani/Capturarea-Manescu-Bobu-lui_0_153584671.html