Ministrul Mediului, Laszlo Borbely despre proiectul Roşia Montană (Adevărul TV)

Citeşte şi...

2 comentarii

  1. Anda spune:

    Eu consider ca daca si Suedia si Finlanda, doua tari extrem de preocupate de mediu, cum zice si domnul Borbely, folosesc cianura in minerit, nu vad de ce nu am folosi-o si noi. E clar ca nu e asa de periculoasa pe cat vor unii sa ne faca sa credem ca este. Asta e parerea mea. Sper sa nu deranjeze.

  2. Bibescu spune:

    Anda, tu nu ai inteles nimic din ce spune omul asta! Problema nu sunt cianurile in sine ci procesul tehnologic. In Suedia si Finlanda sistemul este „inchis”, asta insemnand ca in nicio etapa cinurile nu intra in contact cu solul sau cu aerul. Ca sa nu mai zic ca in Finlanda mina e la 150 de km de Cercul Arctic si nu in sanul unei localitati!

    Mai departe, Borbely cand e intrebat unde sunt cele mai bune tehnologii spune clar ca sunt in Suedia si Finlanda iar in niciun caz la Gold Corporation.

    Da, se folosesc cianurile si in alta parte, dar acolo nu ai politicieni corupti, nu ai spagari si in niciun caz nu ai campania desantatat si gretoasa a Gold-ului. Opiniile contrare propriilor convingeri sunt poate „deranjante” pe blogurile pastorite de RMGC Anda!