Proiectul minier de la Roşia Montană este incompatibil cu spiritul dezvoltării durabile promovat de Uniunea Europeană

Citeşte şi...

9 comentarii

 1. Toba Mihail-Lucian spune:

  LA MULTI ANI ! aniversarii dela 1881 a expl.miniere aurifere Rosia Montana, imi place si subscriu : NU ! Proiectului Rosia Montana, sa se termine odata cu ilegalitatile ! Va multumesc, Mihail-Lucian Toba .

 2. Liviu Blidaru spune:

  Pentru posturile TV care fac reclamă proiectului Roşia Montană, dar care nu sunt obediente
  conducerii actuale a Ţării, televiziuni care militează pentru adevăr şi dreptate, împotriva nedreptăţilor şi a îmbogăţirii peste noapte a unor neaveniţi, aleşi de un popor harnic, sincer şi prea îndurător, aşa cum a dovedit-o în întreaga sa istorie:
  – De ce nu declanşaţi o campanie împotriva acestei acţiuni criminale cu repercusiuni grave asupra prezentului, dar mai ales asupra viitorului acestei Ţări?
  – De ce specialişti din domeniu -şi nu numai- nu sunt invitaţi pentru a explica cetăţenilor impactul acestui proiect asupra mediului, economiei şi istoriei acesei Ţări?
  – De ce nu se produc reportaje care să prezinte adevărul acestei afaceri oneroase pentru români şi pentru România?
  – De ce nu se difuzează şi comentează documentarul american, existent şi pe internet, referitor la exploatările cu cianuri din Honduras, Guatemala ş.a., cu trimitere directă la Roşia Montană? ((http://www.yourepeat.com/watch/?v=anmmpAhD3Ig)
  – Oare patronii şi angajaţii acestor posturi TV, atunci când îşi privesc conturile sau îşi ridică salariul, nu simt parfum de cianuri şi arsenic de la dolarii plătiţi de Roşia Montana Gold Co.(RMGC) pentru reclame, cu atât mai mult cu cât este cunoscut interesul Preşedintelui Băsescu – şi nu numai – pentru această afacere nenorocită?

  Liviu Blidaru, Câmpulung – Argeş
  4 februarie 2012

 3. maria d spune:

  Multumim ca ne informati despre acest subiect atat de mult mediatizat;eu,la fel ca cei mai multi cetateni nu stiam nimic despre asta,dar am inceput sa ma informez si acum stiu raspunsul si ma bucur ca sunt atatea persoane responsabile preocupate de mediul in care pana la urma toti traim.Am un prieten jurnalist de a carui integritate nu am avut motive sa ma indoiesc,el fiind primul pe care l-am consultat,iar el mi-a spus clar:poate generatia viitoare va gasi un mod de exploatare care sa nu afecteze in nici un fel mediul;si el a fost acolo,la Rosia Montana!

 4. Bodea Gheorghe spune:

  Sub pretextul crearii unor locuri de munca (circa 217?), politicienii nostri dau aproape de pomana o comoara evaluata la cateva zeci de miliarde de euro, fara sa mai punem la socoteala valoarea inestimabila a patrimoniului istoric si cultural care se vor pierde ca urmare a derularii acestui proiect.

 5. liliana spune:

  La mulţi ani Roşia Montana!
  Pentru cei care au capacitatea de a face
  ceva concret pantru a salva această parte
  din pământul României, Dumnezeu să îi ajute,
  iar noi care nu putem face acelaşi lucru să ne rugăm
  pentru luminarea minţii şi sufletelor tuturor românilor .